Der vil være undervisning 12 timer om ugen, hvor du får læring indenfor personlig udvikling, teamsamarbejde, viden om uddannelse og jobmiljø og mange andre spændende tematikker. Vi arbejder projektorienteret, og du vil derfor også lære at skabe projekter fra bunden med de andre på holdet, idégenerere og afvikle. Forløbet og undervisningen på Fremtid+ har en stor grad af medindflydelse, så holdet får den bedst mulige hverdag sammen.
Fællesskabet på holdet er i højsædet, og vi spiser frokost sammen hver dag og tager på relevante ture ud af huset sammen. Der er altid plads til forskellighed og særlige udfordringer. Du vil være omkring uddannet personale, der er vant til at tage højde for personlige grænser og individuelle behov, så du altid kan føle dig og tryg og støttet. Som ung på Fremtid+ vil du også blive en del af det samlede UngeAkademi og møde unge fra vores andre indsatser, blandt andet ProjektAkademiet og deltage til deres ferniseringer og projektafviklinger.
Udover de fælles aktiviteter og undervisning, får du også ugentlige individuelle samtaler med en socialrådgiver og med en mentor. Vi tilbyder støtte og hjælp til de problemer eller forhindringer, som du står med her og nu, uanset om det handler om at navigere i systemet, starte på en frisk eller finde en ny vej.
Din mentor følger dig i dit KBH+ forløb og vil støtte dig i at sætte mål og vise dig muligheder.
OBS:
Næste opstart af hold på Fremtid+ er i januar 2025.
Hold øje med hjemmesiden her, hvor vi skriver mere information om datoer for holdstart, optagelse og kontakt.
Hvis du er allerede nu er interesseret i at få en plads på holdet eller høre mere om projektet, så er du altid velkommen til at ringe til vores socialrådgiver Malan Hentze på telefon 22139561 eller direktør i KBH+ Stine Hamburger på telefon 28888426
Information til kommunerne om henvisning til forløbet:
Fasit- tilbudsnummer: 3259795
Projekt nummer F353
// Ungeakademiet er støttet af Tuborgfondet
Jeg havde en periode, hvor jeg ikke lavede noget som helst, jeg var 21 år, sygemeldt og fuldstændig uden overskud.
Min barndom var tryg men svær. Min mor har psykiske udfordringer, og min søster er autist. Der var behov for, at jeg var stærk, og kunne klare mange ting, og det var hårdt nogle gange. Som barn bekymrede jeg mig meget, og havde altid ondt i maven, og da jeg var 18 år, fik jeg diagnosen skizotypi.
Jeg stod uden arbejde, og havde ingen ide om, hvad jeg ville. Jobcentret kunne ikke hjælpe mig, da min sygdom for mig blandt andet handler om overload af sanseindtryk, hvilket gør, at jeg har svært ved at rumme for mange skift. Gennem en vejleder hørte jeg om KBH+.
Første gang jeg kom ud i KBH+ blev en helt særlig dag. Jeg fik en rundvisning, mødte min sagsbehandler og min mentor og blev meget imponeret af stedet og menneskene. Der var en god stemning i huset, og den ville jeg gerne være en del af. Jeg kom på Projekt 16, som er et forløb for unge, der står uden job og ikke er i gang med en uddannelse.
Tilgangen til mig var en helt anden, end jeg havde prøvet før. Jeg blev stillet andre spørgsmål, end jeg var vant til, blandt andet; hvad har du lyst til at bruge os til? Der var en oprigtig nysgerrighed, et nærvær og en følelse af tid.
Ud over uddannelsen mødtes jeg en gang om ugen med min mentor. I stedet for at mødes på et kontor vinterbadede vi sammen. Det hjalp mig rigtig meget, og var en af de ting, der hjalp mig med at rumme min diagnose. Når man lider af skizotypi, kan man have brug for at sansestimulere sig selv. Jeg føntørrer for eksempel min krop med varme, når jeg bliver stresset.
Det at være en del af KBH+ har betydet, at min stress stort set er forsvundet, og min hverdag er stabil, og så fungerer mit liv. Hvis ikke min hverdag fungerer, så fungerer jeg ikke. Når jeg har mulighed for at komme her, så er jeg et godt sted i mit liv.
Jeg har altid tænkt, at det at arbejde var noget, man gjorde, så man kunne holde fri. Men her har jeg fået glæden ved at være på arbejde. Jeg har fået den rette mængde ansvar, jeg bliver vist tillid, og det har givet mig stor selvtillid.
Jeg har blandt andet fået lov til at lave mit eget croquis hold med hjælp fra KBH+. Jeg var ansvarlig for alt, både at lave ansøgning til en fond, alt det praktiske med lys og musik, og så tegnede vi forskellige modeller, som jeg fandt. Holdet var fuldt booket, og det blev en succes. Både for KBH+ og for mig.
I KBH+ har jeg fået lyst til det hele igen. Og nu har jeg også fået lov til at være frivillig i cafeen og er blevet virksomhedspraktikant. Det betyder vildt meget for mig at have mulighed for at komme her. Her føler jeg mig ikke på besøg, det er mit sted. Det, at jeg også har et ansvar, og at de regner med mig, betyder rigtig meget.